Ako si vybrať spoločenské plesové šaty?

Pre ženy začína honba za plesovými róbami. Ako si ale vybrať spoločenské šaty na ples? Podľa čoho vyberať? Aké šaty na ples sa hodia vašej postave? Prejdime si všetko spoločne.

ako si vybrat plesové šaty, spoločenské šaty pre moletky, spoločenské šaty na ples, šaty podľa typu postavy, dámske šaty

V článku Ako si vybrať spoločenské plesové šaty? sa dočítate:

Aké zvoliť šaty na ples?

Pre ženy, ktoré plesy navštevujú pravidelne, nie je problém vybrať si šaty. Ak ste ale nováčikom a chystáte sa na svoj prvý ples alebo spoločenskú akciu, nastáva otázka: Aké šaty na ples si vybrať?

Trendy sa z roka na rok menia, ohľad by ste mali brať aj na tvar vašej postavy, či farbu a strih šiat. Nezabudnite ale ani na materiál šiat, nechcete sa predsa cítiť nepríjemne počas celého večera. Šaty majú byť vaším hlavným šperkom.

 Dámske dlhé spoločénske šaty na ples, slávnostné šaty, luxusné šaty, plesové šaty s krátkym rukávom

Sťahovacie nohavičky v našej ponuke

Plesové šaty podľa dĺžky a štýlu

Každý máme vlastný štýl, jednej žene sa páčia čisté línie, iná preferuje krajkové plesové šaty.
Mnoho plesov a väčších spoločenských udalostí má ale určený presný dress code, podľa ktorého sa musíte obliecť a ten určuje aj dĺžku šiat či farebnú škálu.

Poznáme tri základné dress cody:

  1. White tie – Ak na pozvánke stojí toto slovné spojenie, vyberajte si z najformálnejších rób, dlhé, elegantné, luxusné plesové šaty, nebojte sa lesklých materiálov, vrstiev, zdobenia. Čo sa týka farieb, vyberajte radšej z tmavších odtieňov.
  2. Black tie – Najčastejšie sa stretnete s pojmom black tie, ktorý od žien nevyžaduje kráľovské róby, zvoliť si môžete jednoduché dlhé plesové šaty na telo, niečo voľnejšie alebo dlhé plesové šaty s dlhým rukávom, ak túžite po zakrytých rukách. Dôležité je, aby bol vybraný model určený priamo na spoločenskú udalosť.
  3. Formal – paradoxne, vzhľadom na názov dress codu, ide o najmenej formálny dress code. Môžete si pri ňom dovoliť aj midi šaty a ukázať nohy v nových topánkach.

RADA OD NÁS: Ples je formálna akcia, na ktorú neodporúčame príliš krátke plesové šaty, ak vám dress code dovoľuje zvoliť si niečo kratšie, siahnite po midi dĺžke, budete sa cítiť pohodlne a neporušíte spoločenskú etiketu.

Plesové šaty podľa farby

Pri výbere začíname s farbou, ktorá sa nám hodí a páči. Farba by mala lichotiť vašej pokožke i farbe vlasov. Akú farbu nosíte najčastejšie, v ktorej sa cítite krásna? Ak vám to dress code na plese dovoľuje, zvoľte si práve takú farbu šiat – či už to budú smaragdové šaty na ples, ktoré si stále držia svoju populárnosť, modré plesové šaty, v ktorých tento rok na plese určite zažiarite, alebo klasické elegantné čierne plesové šaty, ktoré sú vždy bezpečnou voľbou.

Aj tento rok sú ešte stále v móde jemné pastelové farby, ktoré dodajú celému vzhľadu jemnosť.

Plesové šaty pre moletky

Každá z nás sa chce cítiť na spoločenskej udalosti krásna, s výberom šiat majú mnohokrát problémy práve plnoštíhle ženy, ktoré si nevedia rady, aké šaty zvoliť, aby sa cítili sebavedomo.

Všetky postavy sú krásne, treba len vedieť, ako ich obliecť. Ak patríte medzi plnoštíhle ženy, je dôležité vybrať si šaty, ktoré zakryjú to, čo chcete zakryť a naopak vyzdvihnú vaše prednosti.

Spoločenské šaty pre moletky nemusia byť čierne a zahaľujúce, aby spĺňali vaše požiadavky. Nebojte sa vzorov , na plnoštíhlu postavu sa hodia väčšie vzory, ktoré odpútajú pozornosť od nedokonalostí a zaujmú.

Ak hľadáte zoštíhľujúce spoločenské šaty pre moletky, pod týmto pojmom toho veľa nenájdete. Pod plesovú róbu si ale môžete zakúpiť sťahovací pás, ak vás trápi vypuklé bruško alebo sťahovaciu spodnú bielizeň v prípade, že plánujete obtiahnutejší model šiat. Spodná bielizeň bez švov je ideálnym pomocníkom na spoločenské udalosti.

Sťahovacie pásy, ktoré sú neviditeľné pod oblečením

sťahovací pás na brucho pod plesové šaty prírodná farba - vhodné pod damske saty na ples ART.605-BIELAL
Pánsky sťahovací pás na brucho biela farba, vhodný aj pod oiblek na ples
od €27,30

 

+ ďalšie

 

ART.405-CIERNAL
Farmacell Tvarujúci sieťovaný pás - unisex, pod oblečenie na ples, spoločenskú udalosť ART.605RS-CIERNAL

Plesové šaty podľa typu postavy

Keď už sme pri typoch postavy, sú rôzne a každému typu sa hodí iný strih šiat, pozrime sa spoločne na základné pravidlá ako si vybrať spoločenské šaty podľa typu postavy.

Typ postavy hruška

Zdobia vaše telo širšie boky? Typ postavy v tvare hrušky má útlejšiu hornú časť postavy a široké boky. Vyberte si dvojfarebné šaty, spodná časť by mala byť tmavšia a vrchná svetlá. Vyzdvihnite horné partie zdobením, výraznými rukávmi, vzormi. Ak sa vám zapáčia šaty na telo, boky viete zjemniť sťahujúcou spodničkou.

Typ postavy jablko

Šaty pre typ postavy jablko majú jednu hlavnú úlohu, a to zakryť vypuklé bruško. Strihovo siahnite po šatoch, ktoré sú stiahnuté pod prsiami a postupne sa rozširujú. Kúpte si sťahovací pás, ktorý šikovno zakryje prípadné nerovnosti a stiahne vás v oblastiach, kde to potrebujete. Dovoliť si môžete, podobne ako postava hruška, výrazný výstrih.

Typ postavy obdĺžnik

Pre typ postavy obdĺžnik sú typické rovnako široké ramená i boky a nevýrazný pás. Ženy s takýmto typom postavy by mali zvýrazniť ženské tvary rafinovaným výstrihom véčkového strihu. Vybrať si môžete šaty s riasením i bohatou sukňou, ideálne so zvýšeným pásom, ktorý opticky rozšíri, v prípade riasenej sukni, vaše boky.

 Dámske a pánske plesové šaty, luxusné spoločenské šaty na ples, plesové šaty dlhé, plesové šaty dlhé, pánsky oblek

Trendy plesových šiat z minulých rokov

Aké boli trendy pre plesové šaty 2023? Glamour v podobe trblietok, široké nafúknuté rukávy, priesvitné látky s čipkovým zdobením, ale aj čoraz viac obľúbenejšie spoločenské overaly.

A čo tento rok, na čo sa pripraviť? Výrazné balónové rukávy si držia svoj trend aj v tomto roku, môžu byť šifónové čisté, zdobené rôznymi aplikáciami, alebo saténové padavé. Zakryjú nedostatky v oblasti rúk a ramien a pôsobia elegantne.

Pierka, kožušinky a výrazné tvary sú vhodné pre extravagantnejšie dámy, ktoré sa neboja experimentovať. Platí však pravidlo – všetkého veľa škodí – a preto odporúčame zvoliť iba jeden výrazný prvok šiat, doplnkov a ostatok ladiť do jednej farby a hladkých materiálov.

Satén sa tešil obľube aj počas svadobnej sezóny, inak tomu nebude ani počas plesovej. Jemné saténové róby budú so správnym doladením doplnkov, odhaleným chrbátom, šperkom plesovej sezóny.

Najdôležitejšie je myslieť na vaše pohodlie a na to, aby ste sa vo svojich plesových šatoch cítili krásne. Najkrajšie plesové šaty sú tie, ktoré, s ktorými ste spokojná.

Nezabúdame ani na pánov

Kvalitný oblek alebo smoking urobí z každého pána štramáka. Niečo na tých mužoch v košeliach je. Aby sa cítili sebavedomo aj s pár kilami navyše či pivným bruškom, môžu aj páni siahnuť po sťahovacom prádle pre mužov. Modeluje brucho a boky a nie je viditeľné ani pod košeľou. Na bokoch vás nebude nič nepríjemne tlačiť vďaka bezšvovému spojeniu.
Zoštíhľujúci pás FarmaCell opticky zmenší telesný objem o 1-2 veľkostné čísla. Zažiarte vedľa partnerky aj vy.

Sebavedomo v smokingu i šatoch. Najdôležitejšie je, samozrejme, myslieť na vaše pohodlie a na to, aby ste sa vo svojich plesových šatoch a cítili krásne. Najkrajšie plesové šaty sú tie, ktoré, s ktorými ste spokojná, a v ktorých zvládnete pretancovať celú noc.

Sťahovacie tričká pre pánov

Sťahovacie tielko pánske
Novinka
LOR011002WHITES