Denník zumbistky – Začínam

Cítila som sa trošku rozkysnutá. Pohybu málo. To, že lietam za dieťaťom nie je pre mňa ani prospešné, ani zábava. Chcela som robiť niečo, čo ma bude baviť a pričom aj vypnem. Ako vysokoškoláčku ma zaujímal tanec. Lenže, kde? Ako tancovať? Na tanečnú v mojom veku už asi ťažko pôjdem. Potom mi napadlo, že absolvujem nejaký kurz. Aj keď sa toho v našom malom meste veľa nedeje. Mám však taký problém – nerada sa začleňujem do skupín, kde sa už všetci poznajú alebo fungujú dlhší čas. Pri „kočiarovej“ prechádzke som sa od susedy dozvedela, že otvárajú nový kurz zumby. Viac mi nebolo treba. Naverbovala som aj kamošky, aby som náhodou na otváracej hodine nebola sama. To by bol trapas – ja a lektorka.

dennik-zumbistky-ako-som-zacala-tancovat-zumbu

Prišli sme na našu prvú hodinu. Bolo nás 5. Keď som počula tóny prvej pesničky, hneď mi začali hrať žilky v tele. Plná očakávania som sa postavila do prvého radu. Samozrejme, že sme šli hneď na vec, tzv. učenie sa za pochodu. Tým dvom, čo som nepoznala, sa to nepáčilo – ale veď sme neprišli krokovať, ale sa vyblázniť a hlavne spaľovať. Po tretej pesničke som bola červená ako lektorkine botasky, ale cítila som sa super. Po piatej pesničke som bola bordová, mokrá a hľadala som okno alebo kôš, kde by som mohla v prípade potreby vracať. Možno som  nechutná, ale naozaj mi bolo zle.

Poviem vám, pred takouto aktivitou nejedzte knedlík a nevypite po druhej pesničke pol litra vody naraz. Neurobí  to dobrotu. Našťastie to trvalo len ďalšie dve pesničky. Voda a jedlo ostali chvalabohu na svojom mieste. A ja som sa bláznila ďalej. Bolo to fakt skvelé. Strečing sme nestihli, tak zvedavá aký bude budúcu hodinu. Pretože určite prídem. Akurát, že moje oblečko ... no neviem, chcelo by to niečo fakt športové. Aspoň legíny. Rozmýšľala som nad fitnes legínami, ktoré sa mi zdajú celkom prispôsobené na cvičenie, ako keby hovorili: Snaž sa a my ti pomôžeme! Keďže majú zbavovať celulitídy, tak moje nohy a zadok by do leta mohli byť hladšie, nie? Uvidím. Zatiaľ veľa zdaru ženy a dozumbovania!